SFD:

FSFE Fellowship group Slovenia

Slovensko

v soboto, 15. septembra se bo praznovalo Software Freedom Day po celem svetu, in prvič tudi v naši ljubi kokoški!

Za prvič smo si skupaj zadali dva cilja:

Vabljeni torej v Kiberpipo (Kersnikova 6, Ljubljana), v soboto 15.9. ob 14h!

Vzporedno bosta na ta dan prostega programja tekla dva dogodka in sicer:

Free Your Android delavnica

Ob dnevu prostega programja (Software Freedom Day) imamo priložnost osvoboditi svoj Android. Kiberpipo bo obiskal Erik Albers iz FSFE (Free Software Foundation Europe). V okviru kampanje Free Your Android bo obiskovalcem skupaj z Jernejem Viragom pomagal osvoboditi njihove Android naprave.

Android je na Linuxu temelječ prosti operacijski sistem, ki je na večini naprav prednaložen z lastniškim zaprtokodnim programjem in gonilniki, pogosto zbira podatke uporabnikov in jih pošilja tujcem. Teh aplikacij in storitev pogosto ni mogoče preprosto odstraniti. Na delavnici vam bomo pomagali poskrbeti, da bo na vašem mobilniku tekla samo CyanogenMod s prosto programsko opremo, ki bo z vašimi podatki delala točno tako, kot vi želite. Vaš Android ne bo več potreboval Google računa za delovanje, preverjene odprokodne aplikacije pa boste prenesli z repozitorija F-Droid, za povrh vsega pa bo skoraj gotovo odzivnejši in hitrejši.

Če se želite udeležiti delavnice, boste potrebovali svojo Android napravo, prenosni računalnik in ustrezni USB kabel. Pred udeležbo vas prosimo, da:

Pri ponovni namestitvi Androida bomo poskrbeli za varnostne kopije, a zavedajte se, da boste pri posegu deloma izgubili garancijo proizvajalca in da lahko tudi izgubite vse podatke na napravi.

Pocukaj me za rokav

Z namenom zbliževanja prosto-programske skupnosti in posameznikov, ki jih zgolj zanima ta ali on program ali kako nekaj storiti s prostim programjem, smo se odločili za nov, čeprav zelo domač, pristop — pridi in pocukaj nekoga za rokav!

V glavnem prostoru Kiberpipe se bomo ležerno družili tako predstavniki različnih organizacij, ki so povezane s prostim programjem, kot interesirani posamezniki. Da bodo spontane debate lažje stekle, bo na voljo tabla na katero bo lahko vsak pogledal kateri program ali projekt kdo obvlada in tudi sam napisal kaj ga zanima. In če te glede nečesa čevelj žuli, samo pogledaš kdo kaj ve o tem in greš in ga pocukaš za rokav.

Da se bo lažje prikazalo programe in pa rešilo probleme kar na mestu, bo na voljo par računalnikov. Če želi kdo prinesti lasten računalnik, da pokaže kaj zanimivega oz. kje ima probleme, pa je seveda nadvse dobrodošel.

Short English summary

We will gather on the 15rd of September in Kiberpipa to celebrate the SFD with:

So, if you're in or near Ljubljana on the 15rd of September, you're welcome to drop by Kiberpipa and share the love for Free Software! The fun starts at 14:00 and is planned to go on for at least six hours :)

other relevant links:


CategoryTeam2012

SFD: 2012/Slovenia/Ljubljana/FSFE Fellowship Slovenia (last edited 2012-09-08 18:09:52 by MatijaSuklje)