SFD:

La Palma de Cervelló

La Palma de Cervelló és un petit municipi que es troba situat a l'esquerra de la riera de Rafamans, afluent per l'esquerra de la de Cervelló, que neix al puig d'Agulles, dins el terme de Corbera de Llobregat, que forma part de l'àrea metropolitana de Barcelona. El municipi, amb una extensió de 5,5 km², té un total de 3.035 habitants, Idescat 2010. La densitat de població és de 555,9 habitants por quilómetre quadrat.

thumbnail

Una de les principals particularitats del poble és que el 1857 es va integrar a Cervelló. Posteriorment es va constituir com a municipi durant la Guerra Civil entre 1937 i 1939. El 1998, es va segregar de Cervelló gràcies al moviment social que es va iniciar el 1976 i va perseguir aquesta causa fins a assolir-ne l'objectiu (Veure els articles: "La Palma de Cervelló será el último pueblo en independizarse" a l'hemeroteca de La Vanguardia, "Polémica por los límites del nuevo municipio de La Palma de Cervelló" a l'hemeroteca de La Vanguardia, "La Generalitat aprueba la segregación de La Palma" a l'arxiu de El País, "La Palma de Cervelló, de 3000 habitantes, estrena ayuntamiento" a l'hemeroteca de La Vanguardia).

L'associacionisme i el treball col·laboratiu sempre ha estat un dels punts forts de La Palma (veure les associacions les registrades al Departament de Justícia), i així és que l'any 2010 amb data 18 de setembre, es funda a La Palma l'entitat sense ànim de lucre "Amics del programari lliure assoc. La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma" (veure'n la web), amb el convenciment de què el teixit social del poble permetrà que la vila tingui el major nombre d'usuaris de GNU/Linux per metre quadrat, esdevenint-ne La Vila del Pingüí.

Podeu veure més fotografies de La Palma en aquest enllaç, així com visitar la pàgina web de l'Ajuntament de La Palma de Cervelló.

Equips:

Software Freedom Day 2011 a La Palma

Hem escollit el Teatre Societat Aliança Palmarenca (construït l'any 1924) per cel·lebrar-hi l'esdeveniment que bàsicament constarà d'algunes xerrades, tallers, festa d'instal·lació Linux i un sopar de germanor.

Cel·lebrarem la jornada el dia 16 de setembre a partir de les 19h de la tarda, i la festa s'allargarà fins més enllà de les 0:00h. D'aquesta manera encetarem conjuntament el Software Freedom Day 2011.

Tota la informació a http://www.konfraria.org/SFD/2011/index.html (enllaç encara no operatiu)

Hem triat l'eslògan

"T'atreveixes a fer el salt?"amb la voluntat de motivar a la gent a deixar d'utilitzar programari privatiu per començar a utilitzar-ne de lliure:


Crear un nou equip associat a La Palma de Cervelló:


CategoryCity2011

SFD: 2011/Spain/LaPalmadeCervello (last edited 2011-08-16 13:45:47 by 213)